Дружеството на художниците открива годишната си изложба в галерията в Добрич

Дружеството на художниците открива годишната си изложба в галерията в Добрич
С вернисаж на 13 май, от 16 до 18 часа, в Художествената галерия ще бъде открита традиционната годишна изложба на Дружеството на художниците в Добрич.


Отложена заради извънредните противоепидемични мерки, изложбата ще се състои в месеца на българската писменост и култура. Участват 29 автори с над 70 творби. 


В експозицията можете да видите почти фотографски прецизните платна на Ангел Илиев и Николай Ханзъров,  лиричните мотиви на Евелина Ханджиева и Гинка Димова, ярките и слънчеви картини на Вера Пенева, Стелиян Стоянов и Стелиян Хаджиев, сдържаната загадъчност в рисунките на Божидар Тонев и Георги Демирев. Ще навлезете в асоциативните гори на Дона Стоянова, Венета Велева, Димитър Митев и Снежана Алексиева, битовата образност в дърворезбата на Иван Йотов, поетичните образи на Валентин Шалтев и нежните видения на Пенка Димитрова.


Ще се пренесете на морския бряг с пейзажите на Митко Събев, във виолетовия свят на Галина Върбанова и балчишките импресии на Велина Христова, в окултната женственост на Люба Захова и приказната орнаментика на Софка Кирилова.


Очакват ви керамичните „картини“ на Христо Илиев и Пламен Кулев, почти плакатната категоричност на Наско Атанасов, а Красимир Трифонов ни отправя своите тихи послания.


Графиката присъства чрез творбите на Недко Недков, а Ирина Печерских и Галина Халачева ни представят своите носталгични рисунки.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+