Отправната точка на ГЕРБ в предстоящите избори за нов парламент, чуйте днес по Радио 99

Специален гост в студиото на Радио 99 днес ще бъде председателят на общинската структура на ГЕРБ в Добрич, бивш народен представител от ГЕР в 45-то Народно събрание и зам.-областен управител на Добрич Красимир Николов.

Отправната точка на ГЕРБ в предстоящите избори за нов парламент, чуйте днес по Радио 99

Най-засегнати от ограниченията на противоепидемичните мерки в община Крушари са възрастните хора, чиито социални контакти през изминалите месеци бяха сведени до нула – без възможност да посещават пенсионерски клубове, читалища или социални центрове. А най-потърпевши  от тези ограничения са читалищата, които в продължение на повече от една година трябваше да преустановят дейността си  заради битката срещу Ковид-19. Това споделя  за Радио 99 Димитрина Петрова – директор на дирекция „Хуманитарни дейности и регионално развитие” в Община Крушари. В немалко населени места в тази малка община няма детски градини, училища и дори магазини и читалищата са единствената институция, която предлага достъпно пространство за общуване на местните хора, коментира Петрова. Сега, след започналото поетапно разхлабване на мерките, бавно и постепенно започва и възстановяването на сбирките на клубовете и на самодейните състави. Още от картината на завръщането към нормалния ритъм на живота в селските читалища, в Дома за стари хора, в Защитеното жилище – ще научим от разговора на Пепа Божкова с Димитрина Петрова.



В Музея в градския парк „Св.Георги“ е подредена гостуваща експозиция на Регионалния етнографски музей  в Пловдив, озаглавена „Бързо, точно, срочно”. Изложбата  проследява историята и развитието на съобщенията в България от древността до наши дни. В експозицията са представени уникални автентични експонати – едни от първите  телефонни апарати, появили се в България в края на 19 век, притежание на кметства и заможни домове, големи външни телефони на фирмите „Берлинер”, „Уестърн Електрик” и този на „Сименс и Халске” с две слушалки за конферентен разговор. Изключително атрактивен е и първият монетен апарат с марка „Ериксон”. Повече за изложбата ще разкажем в репортажа ни.

Специалният гост в студиото на Радио 99 този предиобед ще е председателят на общинската структура на ГЕРБ в Добрич, бивш народен представител от ГЕР в 45-то Народно събрание и зам.-областен управител на Добрич Красимир Николов. С него ще разговаряме за реалностите в политическия пейзаж на страната ни, за отговорностите на властта и отправната точка на ГЕРБ в предстоящите избори за нов парламент. Своите въпроси към госта ни, мнения и коментари можете да споделяте във Фейсбук страницата на Радио 99.