Абитуриентите на СУ "Димитър Талев" прекрачиха прага на училището за последен път

Иновативното средно училище „Димитър Талев” в Добрич изпрати официално своите абитуриенти на тържествена церемония в двора на училището.

Абитуриентите на СУ "Димитър Талев" прекрачиха прага на училището за последен път

Красиви и усмихнати младите хора, изпълнени с мечти, сили, амбиции и любов, се сбогуваха с училището и своите любими учители. 




„Днес вие с големи букви написвате вашите имена в историята на училището. Днес повече от всякога вие ще усетите колко сме взаимосвързани и колко силна връзка имате с училището. До днес всичко във вашия живот беше предсказуемо, ясно и регламентирано. От днес нататък ще започнете да вървите по своя път и да градите вашата собствена история. Вие ще бъдете главните герои, които ще правят своите избори и ще носят отговорността за тях. Не се страхувайте, дерзайте, бъдете смели, вървете гордо изправени, бъдете себе си, пазете своята уникалност. Никога не забравяйте онези мигове, които изживяхте тук” – каза в обръщението си към абитуриентите директорът на учебното заведение Весела Панчева. Тя им пожела да съхранят добротата и любовта и никога да не забравят любимото училище.  


Сред официалните гости на тържеството беше Диана Петрова – старши експерт по природни науки и екология към Регионалното управление на образованието. Тя поднесе поздравления към учениците и учителите от името на началника на Регионалното управление на образованието Светлана Василева по повод днешния училищен празник и предстоящия 24 май. 


Наградени с грамоти и почетни плакети бяха най-изявените преподаватели и ученици, които са допринесли за развитието на учебното заведение. Сред тях беше и първенецът на випуска Димитър Димитров. Той сподели, че ще запомни училището с хубавите моменти. Младият мъж още не е избрал своето по-нататъшно развитие, но то определено ще е в България. Какво си пожелава за напред, той запази в тайна.  


Талевци пуснаха в небето шарени балони и със сълзи в очите казаха „До скоро!” на своето училище. На добър час!