Аграрната гимназия в Добрич пожела "На добър час" на своите абитуриенти

Аграрната гимназия в Добрич изпрати днес абитуриентите от Випуск 2021 от специалностите „Техник на селскостопанска техника” и „Фермер-Земеделец”.

Аграрната гимназия в Добрич пожела "На добър час" на своите абитуриенти


33-ма зрелостници днес прекрачиха за последен път прага на Професионална гимназия по аграрно стопанство - Добрич.


„Дойде и последният учебен ден за Випуск 2021. Един випуск, който беше поставен в извънредна ситуация, но се справи с извънредна лекота. Випуск, който не се предаде пред трудностите, а с отговорност и дисциплина успя да изкачи поредното стъпало по пътя на образованието. Честито завършване, млади хора!” – каза в тържественото си слово директорът на учебното заведение Катя Пандерова. Тя пожела на всички успешен старт в живота и да бъдат отговорни и достойни хора.


На тържеството присъства експертът от Регионалното управление на образованието - Татяна Няголова. 

„С изключително удоволствие се обръщам към вас в един от най-вълнуващите мигове в живота на всеки един млад човек. Този ден е ваш, но и на вашите учители. Мигът на зрелостта е най-чаканият, свързан с много вълнения, раздяла с детството, с любимите учители, с любимия клас. Предстои по-сериозното навлизане в познанието, защото то е безбрежно. Съхранете този ден завинаги в сърцата си, за да ви напомня за чудния свят на безгрижното детство. Мили млади хора, вярвайте в бъдещето и успешно се реализирайте в желаните от вас професии. Посрещайте достойно предизвикателствата на живота, за да израствате още по-силни и мъдри. Не забравяйте своите учители и своето училище. От днес пред вас се разтварят страниците от книгата на живота, която всеки ще допише сам” - с тези думи тя се обърна към зрелостниците и им пожела на добър час. 


Бяха връчени грамоти и награди на учениците, представили се отлично през годините, както и на момчетата от отбора на ПГАС на състезанието "Млад фермер". 


В знак на благодарност абитуриентите подариха на Аграрната гимназия телевизор, който да бъде поставен във фоайето на учебното заведение.