Абитуриентите от Випуск 2021 в Генерал Тошево бяха изпратени с тържествени празненства в своите училища

Абитуриентите от Випуск 2021 в Генерал Тошево бяха изпратени с тържествени празненства в своите училища
С тържествени празненства, топли прегръдки, много усмивки, мъничко сълзи и куп добри думи, абитуриентите от Випуск 2021 на СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ в града, отпразнуваха своето завършване.

Трогателните церемонии се състояха днес в дворовете на двете учебни заведение и бяха лично уважени от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и неговите заместници.


С емоционални думи градоначалникът изпрати дванадесетокласниците и в двете училища: „Това, което трябва да знаете, е, че единственото сигурно нещо в живота е промяната. Затова не трябва да се боите от бъдещето, а да гледате на него като на възможност за нещо по-добро. Започва един труден, но много вълнуващ и интересен етап от живота ви. Това ще е поредната, но много важна стъпка от процеса на вашата себереализация. Пожелавам Ви силата, мъдростта и подкрепата, които са Ви нужни, за да изградите себе си и живота си така, че да сте удовлетворени! Пожелавам Ви успешно да напишете една история, изпълнена с изпитания, научени уроци и много успехи - един пълноценен живот, с който да се гордеете!“.


Освен традиционното приветствие на кмета и директорите на училищата, програмата в празничния ден включваше официално издигане на националния флаг, предаване на училищното знаме на следващия Випуск, поздрави от абитуриентите и много музикални и танцови изпълнения от малки и големи.  


С неизменното броене до 12, което всяка година събира в себе си всички незабравими мигове и емоции от ученическите години, Випуск 2021 си взе „Довиждане“ с учителите и училището. Красиви, различни, чаровни и неподправени, усмихнатите абитуриенти, загледани в бъдещето със замечтани очи, със сигурност ще помнят с носталгия този ден на раздяла с родното училище, най-добрите учители и първите истински приятели. До тях пък, родителите едва сдържаха сълзите си – хем от радост, хем от мъничко тъга, че изпращат своите деца по неутъпканите пътеки на живота.  


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+