Голяма част от с. Стожер е без вода, ВиК работи по отстраняване на проблема

Жители на с. Стожер сигнализират за проблем с водоподаването, който по думите им продължава вече месец. В момента екип на ВиК – Добрич работи по решаването на проблема.

Голяма част от с. Стожер е без вода, ВиК работи по отстраняване на проблема

С нас се свърза общинският съветник от община Добричка Икбал Мариянов, който живее в с. Стожер. Той сподели, че близо 50% от жителите на селото са без вода от месец насам. 



В селото живеят над 1000 души, има и много семейства с малки деца. По думите на Мариянов положението вече граничи с бедствено, а хората са готови да излязат и на протест. 

„Не знам на какво се дължи това, тотално от един месец нямаме вода, а в тази пандемия, в която се намираме, това може да е пагубно. Представете си какво правим без вода. Не виждам да се предприемат някакви мерки. Налага се хората от с. Стожер да ходят до Дебрене, за да пълнят вода, аз нося с цистерни на жителите, но това е само временно решение” – сподели той.

Потърсихме за коментар шефа на район Добричка към водното дружество Янко Димитров. По думите му ВиК – Добрич прави всичко възможно да отстрани проблема, през вчерашния ден са били отстранени две аварии, като работата продължава и утре.