Съдия Даниела Игнатова е новият председател на Районния съд в Балчик

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно с 13 гласа „за“ съдия Даниела Игнатова за председател на Районен съд – Балчик.

Съдия Даниела Игнатова е новият председател на Районния съд в Балчик

Даниела Игнатова има над 22 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Започва работа в системата като следовател в Окръжна следствена служба – Добрич, а от 2006г. е назначена за съдия в Районен съд – Балчик. От юни 2020г. тя е определена за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на съда.


Съдия Игнатова разглежда преимуществено наказателни дела. Непрекъснато усъвършенства знанията си чрез участие в различни обучения и семинари. Има най-високия ранг в съдебната система „съдия във ВКС и ВАС“. Кандидатурата й за председател е подкрепена единодушно от общото събрание на съдиите.

Конкурсната процедура за избор на нов административен ръководител на Районния съд в Балчик е организирана след изтичане на втория управленски мандат на предишния председател съдия Ивелина Велчева. Административните ръководители в органите на съдебната власт се назначават за срок от пет години. Ръководната длъжност може да се заема не повече от два мандата в един и същ орган на съдебната власт.