Ден на рециклирането организират в центъра на Добрич

На 29 май (събота) на площад “Свобода“ /до сцената, срещу Ропотамо/ от 10:00 до 15:00ч. ще бъде позициониран пункт, където всеки желаещ ще може да се запознае с процеса на работа и начините, по които може да се включи в кампанията за събиране на пластмасови капачки и жълти стотинки за закупуването на апаратура за МБАЛ Добрич.

Ден на рециклирането организират в центъра на Добрич

Сдружение „Заедно правим добрини“ с подкрепата на Община Добрич и кмета на града Йордан Йорданов организират „Ден на рециклирането в град Добрич“.



 

В рамките на събитието добруджанци и гостите на града ще могат да разговарят наживо с доброволците от Сдружението, чиято работа от 2017 г. насам продължава да увеличава събраните количества капачки и да получава все по-силна подкрепа от граждани, фирми и институции. Димитрина Младенова, Йоанна Койчева и Милена Савова – това са момичетата, които от самото начало координират и организират събирането на милиони капачки за благотворителност, насочена към Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. В резултат до момента, благодарение на каузата, МБАЛ е получила дарения от два пациентни монитора, родилно легло и видеоларингоскоп.

 

„Всеки желаещ да ни подкрепи, може да донесе своите капачки и жълти стотинки, като молим те да са в кашони, торби или чували, за да улесни след това нашата работа. Нека учим нашите деца да рециклират и даряват! Очакваме Ви с нетърпение!“, призовават организаторите. Важно е уточнението, че се събират само пластмасови капачки.