Овладяна ли е епидемията от коронавирус в Добричка област, слушайте по Радио 99 днес

Специален гост в студиото на Радио 99 днес ще бъде директорът на РЗИ – Добрич д-р Светла Ангелова.

Овладяна ли е епидемията от коронавирус в Добричка област, слушайте по Радио 99 днес

В края на ХV-та Национална библиотечна седмица  и в навечерието на празника на българската духовност – 24 май, ще ви направим съпричастни към делниците и празниците в Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич. Сега, когато всички срещи и събития вече се провеждат „на живо”, а не онлайн, в залите, читалните и заемните има хора от различни възрасти, с различни предпочитания и интереси. Общото между тях е любовта им книгите. Откъде започва тази любов? За какво питат най-често най-малките читатели, когато за пръв път влязат в този храм на книгите? А какво знаем ние, възрастните, за  първата правоспособна учителка в Добрич  Блага Александрова, родена преди 120 години? За всичко това разказва в репортаж Пепа Божкова.



И пак за книгите ще стане дума в предаването ни – отново в навечерието на 24 май в центъра на Добрич ще се състои второ издание на инициативата за размяна на прочетени книги „Голямото книгоразменяне”. Събитието ще се проведе в два поредни дни – на 22 и 23 май, пред паметника на светите братя Кирил и Методий в центъра на града.  То е част от инициативата"Възраждане на семейните ценности 2020" и цели стимулиране на четенето и съхранение на книжовността. Повече за инициативата  ще научим от репортажа на Калояна Донева.

Специалният ни гост днес ще е директорът на РЗИ – Добрич д-р Светла Ангелова. Очакваме да научим от нея овладяна ли е епидемията от коронавирус в Добричка област, как върви ваксинационната кампания в региона, работят ли и докога зелените коридори, какво представлява новата мутация на Ковид – 19, открита в България? Очакваме д-р Ангелова в студиото на Радио 99 точно в 9.00 часа. Своите въпроси към нея можете да задавате и вие на Фейсбук страницата на радиото.

Още много интересни теми и хубава музика само в ефира на Радио 99