Отборите по хандбал на ОУ „Никола Вапцаров” в Добрич ще участват в квалификациите за финалите на Републиканското първенство

Отборите по хандбал на ОУ „Никола Вапцаров” в Добрич ще участват в квалификациите за финалите на Републиканското първенство
Основното училище „Никола Вапцаров” в Добрич има дългогодишна история в света на спорта и по-конкретно на хандбала.

След известно прекъсване младите спортни надежди отново успяват да достигнат високи резултати, благодарение на техния треньор Георги Минков и с подкрепата на директора Тошко Керанов. 


Отборите по хандбал в училището са в две възрастови групи – 12-годишни и 14-годишни момчета. И двата отбора се състезават в зона „Черно море”. 


На 9 май отборът на по-големите ученици са премерили сили в състезание в град Варна. Младите спортисти са паднали от отбора на „Добруджа”, но са победили  „Калиакра” – Каварна и са завършили наравно със „Спартак” – Варна. Това им отредило второто място. 


„Като втори отбор добихме право да участваме в квалификационните срещи за финалите на Републиканското първенство” – сподели Минков. 


На 19 май се е провело  състезание в групата на 12-годишните състезатели. Те са се изправили пред същите отбори – „Спартак” – Варна, „Калиакра” – Каварна, „Добруджа”. Учениците от ОУ „Никола Вапцаров”, които играят от името на „Локомотив” – Варна, победили отбора на „Добруджа” с 13:8, а във втората среща -  отбора на Каварна с 14:6. И така станали първи в групата. Те също са класирани за участие в квалификационните срещи за  финалите на Републиканското първенство по линия на спортните клубове.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+