Съветниците от ГЕРБ/СДС предлагат да бъде създадена комисия по пътна безопасност към ОбС – Добрич

Съветниците от ГЕРБ/СДС предлагат да бъде създадена комисия по пътна безопасност към ОбС – Добрич
Към Общинския съвет на Добрич да бъде създадена временна комисия по пътна безопасност, която да изготвя ежегодни доклади за идентифицирани от нея проблеми по инфраструктурата на града.

Това предложение ще направи на днешната сесия групата съветници от МК ГЕРБ (СДС). Идеята е на съветника Емил Бърдаров, но срещна одобрението на всички членове на местната коалация.


Зачестилите катастрофи със смъртен край и нестихващата война по пътищата са мотивите за предложението. Концепцията е, че комисията ще работи по сигнали на граждани и ще събира информация за затруднения при шофиране от типа на: липса на маркировка, неработещи светофари, места, при които липсва видимост при маневриране. Данните ще бъдат обобщавани и периодично отчитани пред ОбС. Целта е превенция на пътните произшествия на територията на Добрич.


Предлага се временната комисия да се състои от седем члена – трима общински съветници, двама представители на общинската администрация, представител на гражданите и външен експерт. Съветникът Бърдаров вече е изискал справка от Пътна полиция за всички проблемни кръстовища в община град Добрич.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+