90 години организиран конен спорт отбелязаха със състезание в Генерал Тошево

На тренировъчното игрище в град Генерал Тошево се проведе турнир по прескачане на препятствия с участващи клубове от цяла Североизточна България. Надпреварата се състоя във връзка с отбелязването на 90-годишнина от създаването на конния спорт в общината.

90 години организиран конен спорт отбелязаха със състезание в Генерал Тошево

В програмата на състезателния ден бяха заложени три дисциплини – прескачане на препятствия до 90 см. – за млади коне, любители и деца, прескачане на препятствия до 100 см. – без ограничения в класа (по хронометър) и прескачане на препятствия до 120 см. – без ограничения в класа (еднократен бараж). В трите дисциплини участваха над 20 жокеи с техните породисти коне и кобили.


В първия паркур – до 90 см. за млади коне, любители и деца, на първо място завърши Румен Димов с кобила Кордоба от СККС „Варна“. На второ и трето място завършиха две млади дами – съответно Екатерина Беккер с кон Лоржентал от СККС „Свети Георги“ (Варна) и нейната съотборничка в този клуб Десислава Костадинова с кобила Капилана.

В следващата дисциплина – до 100 см. по хронометър, без грешка и с най-добро време завърши Павлин Димитров с кобила Академия от СККС „Ангард“ (Варна). На второ място финишира Станислав Сократев с кон Континентал от СККС „Стоян Делев“, а трети се нареди Виктория Петрова с кон Команчи от „Станил“ (Варна).

В най-интересната дисциплина – 120 см – еднократен бараж, първото място беше завоювано от амазонката Виктория Петрова с кон Команчи от „Станил“ (Варна), следваната от Деян Балчев с кобила Дага от ККС „Заря 95“ (Крушари) и Симона Атанасова от „Станил“ (Варна).

 

 

 

И в трите дисциплина бяха раздадени купи, медали и грамоти, както и парични награди. Те бяха в памет на майсторите на спорта Стоян Пантелеев и Владко Пенчев, както и на депутата Тошко Тодоров. Индивидуални статуетки бяха връчени на десетки заслужили през годините жокеи.