Последно поколение лапароскопска апаратура работи от днес в МБАЛ Добрич

Многопрофилната болница в Добрич от днес оперира с най-модерна лапароскопска апаратура

Последно поколение лапароскопска апаратура работи от днес в МБАЛ Добрич

„МБАЛ-Добрич“ е една от първите в страната, извършваща лапароскопска хирургия. Лекарите в нея са сред основоположниците на този вид оперативни манипулации в България. От години здравното заведение имаше нужда от подновяването на вече остарялата техника. Благодарение на усилията на ръководството на болницата и с подкрепата на Министерството на здравеопазването новата придобивка за областната болница вече е факт.



Настоящата апаратура е съвременна, от най-висок клас. Тя разполага с 4К камери и оптика от последно поколение, което дава гаранция за качество при оперативното лечение на пациентите. Финансирането на стойност от 275 000 лв. за закупуването на модерния апарат е осигурено от Министерството на здравеопазването. 

Лапароскопският апарат ще даде възможност в областната болница да се извършват т.нар. безкръвни и щадящи пациента операции. Тя ще бъде предоставена за ползване на Отделението по акушерство и гинекология и на Отделението по хирургия. По този начин „МБАЛ-Добрич“ ще осигури още по-добро лечение за пациентите си, не само от град Добрич, но и от цялата област.