Жителите на с. Кранево излизат на протест заради състоянието на инфраструктурата

Жители на Кранево и хора, развиващи бизнес в селото, излизат на протест в събота срещу пренебрегването на проблемите в населеното място от страна на община Балчик. Това съобщи за Добрич онлайн кметът Румен Николов.

Жителите на с. Кранево излизат на протест заради състоянието на инфраструктурата

„В последната една година, от февруари 2020 година, съм написал повече от 20 докладни относно плачевното състояние във всяко едно отношение в Кранево – детски площадки, паркове и улиците. 20 докладни, които кметът не намери за необходимо да прочете и да ми отговори по някакъв начин. Затова се стигна до това нетърпимо положение” – заяви той. 


По думите му новата система с финансирането на селата е сбъркана. „Кметовете не сме измамници и не крадем парите, както си въобразяват някои, че да отнемат бюджета с оправдания”, каза още Николов. 

Недоволните граждани ще застанат на входа на селото по пътя от Курортния комплекс „Албена”. Те няма спират движението, но ако исканията им не бъдат удовлетворени са готови и на по-драстични мерки. 

Една от главните причини за протестните действия е окаяното състояние на инфраструктурата и липсата на почистване и поддръжка в населеното място. 

„Исканията ни са познати до болка на кмета  и неговия екип. Искаме да се обърне внимание на Кранево, като село, което трябва да бъде приоритетно, единственото село на общината на море и сериозен донор на общинския бюджет. Това са исканията ни – необходимото внимание и реципрочни средства за поддържане на структурата. Кмета трябва да превъзмогне егото си и да каже какво заслужаваме и колко пари носим. Ако той не иска да оправи детските площадки, може да изпрати неговите деца и внуци да си играят на тях” – категоричен беше Румен Николов. 

Протестът ще се състои на 29 май, от 9 часа на пътя Балчик – Варна. Изпратена е покана и до кмета на община Балчик Николай Ангелов.