Над 11 000 лева върнаха на възрастен мъж двама братя, осъдени за кражба от дома му

Над 11 000 лева върнаха на възрастен мъж двама братя, осъдени за кражба от дома му
По обвинителен акт на Районната прокуратура в Добрич признаха за виновен 44-годишния Б.Б., привлечен към наказателна отговорност за кражба на 18 750 лв. от възрастен мъж и неговият брат - Д.Б. (33 г.), обвинен във вещно укривателство на сумата 18 000 лева.

На по-възрастния мъж е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, изтърпяването на което се отлага с три години изпитателен срок. Д.Б. е осъден на една година „лишаване от свобода“ при общ режим, като е приведено в сила и предходно наказание на мъжа „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца.


В края на януари тази година, при посещение в дома на възрастен съсед, Б.Б. се възползвал от факта, че познавал отдавна потърпевшия и знаел къде той крие парите си, и откраднал голяма сума пари – 18 750 лева. След като извършил престъплението, Б.Б. споделил за стореното със своя брат Д.Б. и му дал част от откраднатото. 33-годишният мъж не сигнализирал органите на реда и изхарчил за свои нужди част от парите. В хода на разследването част от сума -  11 290 лева, била намерена и иззета от органите на досъдебното производство. Парите са върнати на пострадалия след приключване на съдебното производство.


Братята са задържани в края на февруари тази година и разследването срещу тях е приключено за по-малко от два месеца с внасяне на обвинителен акт в съда.


Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Добрич.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+