Съветниците от МК ГЕРБ/СДС дариха детска люлка за парк, създаден от граждани на Добрич

Децата, които живеят в облагороденото от граждани пространство в парк "Свети Димитър", вече имат и люлка. Уредът е дарение от 15-тимата общински съветници от ГЕРБ (СДС) – Добрич.

Съветниците от МК ГЕРБ/СДС дариха детска люлка за парк, създаден от граждани на Добрич

До ноември миналата година паркът "Свети Димитър", намиращ се в подножието на паметника на владетеля Добротица, представлявал 40-годишна пустош. Генгерлик, през който минават възрастните хора, за да отидат до "Социални грижи", разказа съветникът от ГЕРБ (СДС) Емил Бърдаров.


След като безуспешно се опитал да ангажира местната управа, през ноември 2020 г. Бърдаров, който живее наблизо, се захванал сам да прокарва алея в буренака. Купил 10 тона чакъл, наел трактор и започнал. "Три блока ме гледаха и казаха, че това няма да стане."

Докато не разстлал чакъла. Като започнал да го утъпква, пристигнал непознат комшия, после се включили млади момчета, възрастни хора започнали да садят цветя. И терен от 5 дка, който дотогава бил обитаван основно от лисици, е превърнат в парк. Буйната растителност е окосена, оформени са храсти, направени са градинки. Приятели на Бърдаров докарали палети, от които непознаващите се дотогава съкварталци сковали масички, пейки и кошчета за боклук.

Цяла пролет децата учели там онлайн, вечер кучкарите разхождали кучета, а възрастните се събирали да обменят приказка. Но малките деца си поискали и люлка. Уредът обаче не може да бъде направен самоделно, необходим е сертификат. 

Като научихме за детското желание, решихме да се включим в инициативата, обясни Иво Пенчев, председател на МК  ГЕРБ (СДС) в ОбС на Добрич. В началото на месец май съветниците събрали помежду си необходимите 700 лева и закупили уреда. А тази седмица специална бригада от Силистра извърши сертифициран монтаж. 

И в навечерието на 1 юни децата от три квартала – "Добротица", "Христо Ботев" и "Балик", бяха зарадвани с бленувана придобивка.