Безплатна регистрация и изненади на 1 юни в Детския отдел на Регионална библиотека „Дора Габе“, Добрич

Две онлайн инициативи и издаване на едногодишна безплатна читателска карта за малки и големи предвиждат организаторите

Безплатна регистрация и изненади на 1 юни  в Детския отдел на Регионална библиотека „Дора Габе“, Добрич

„Библиотеката планира в крак с времето, в което живеем, две онлайн инициативи, които ще представим на децата и техните родители на 1 юни. Подготвили сме две видеа, в които ще поздравим малки и големи и ще поканим тези, които не са - да станат наши читатели. Едното е с четене на приказка - за един заек, който е библиотекар. А другото видео предлага на децата интересен начин да отпразнуват празника, като предварително си направят гирлянди“ – информира Галя Маринова - главен библиотекар „Обслужване“ в Регионална библиотека „Дора Габе“, гр.Добрич. Видеата ще бъдат публикувани на сайта на библиотеката, както и на фейсбук страницата на институцията.


„А иначе през целия ден ще посрещаме децата със специално подаръче за всеки. Подготвили сме им интересни книгоразделители, които ще подаряваме, ще звучи празнична музика и с удоволствие ще ги запознаваме с богатия фонд, който успяхме да освежим през месеците на пандемията, когато библиотеката беше затворена за читатели“, допълва тя.

В Детския отдел се регистрират читатели са от 6-годинишна възраст, но много родители водят в библиотеката и по-малки деца.

„Изключително важно е родителите да разбират необходимостта да водят децата сред книгите, а нашата цел - да запалим интереса им към четенето, се постига с обновяване на фондовете. Стремим се да купуваме много нови книжки - атрактивни, шарени, звучащи, светещи и всякакви, за да им е интересно. Те са друго поколение и е много важно да се приучат на любов към книгата от най-ранна възраст!“, коментира Галя Маринова.

Работещите в институцията изказват гореща благодарност на дарителите, които продължават да споделят своите книги от домашните си библиотеки, като ги даряват за фонда на библиотеката.

Поканата към малки и големи за посещение е целогодишна, а работното време на библиотеката с читататели е от 8,30 до 18,30ч., без почивка.