Жителите на Кардам готови да протестират. Причаната е лошото състояние на отсечката от Генерал Тошево до селото

Според местните основен ремонт не е правен повече от 20 години

Жителите на Кардам готови да протестират. Причаната е лошото състояние на отсечката от Генерал Тошево до селото

 



Спукани гуми, изкривени джанти и леки ПТП-та са резултатът от лошото състояние на пътя от Генерал Тошево до ГКПП Кардам, разказват кметът на село Кардам Георги Събев. По думите му има подписан договор за ремонт на отсечката, но от два месеца само се режели клони, а на самата пътна настилка нещо не се правело. „В момента пътят е в отвратително състояние.  Трудно се минава, трудно се кара  с повече от 50 км. Мисля че е крайно наложително тази отсчека да бъде асфалтирана на цяло. И както всички  от региона обичаме да казваме, че от тук започва България, но дори и  да свършва тук, според някой,  тук живеят български граждани, които заслужаватедин нормален път, все пак се намираме в Европа.“, допълва  Събев.

Агенция „Пътна инфраструктура“ има подписан договор за рехабилитация на 7,7 км от пътя, но и до днес строителните дейности не са започнали, каза кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров.

„Трябваше  преди 20 дни  да дойде първата фреза.  Уоворката е първо най-компрометираните участъци да бъдат фрезовани и свалени. И поетапно  до края на октомври да бде завършен целият ремонт.“, обясни Димитров.

От общината настояват в обхвата на все още незапочналия ремонт да бъде включен целият участък от второкласния път II-29- булеварда в Генерал Тошево и село Кардам. Сега ремонтът изключва тези две отсечки.