Окръжният съд в Добрич отказа да измени мярката за неотклонение на обвиняем за разпространение на наркотици

Окръжният съд в Добрич остави без уважение искането на 33-годишния С.А. за изменение на наложената му мярка за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

Окръжният съд в Добрич отказа да измени мярката за неотклонение на обвиняем за разпространение на наркотици

Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 14 февруари 2021г., при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително е разпространил високорискови наркотични вещества, като продал на мъж от Добрич 68 пликчета с марихуана.


Окръжният съд, след като се запозна с материалите по досъдебно производство и след преценка на доводите на страните, счете, че към момента не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат изменение на първоначално взетата спрямо мъжа мярка за неотклонение.

В определението си съдът посочва, че не е отпаднало обоснованото предположение за съпричастност на задържания към деянието, предмет на разследване по досъдебното производство. Реална остава и опасността при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление. Този извод се извежда на първо място от справката за съдимост на обвиняемия, която показва, че той вече е осъждан 3 пъти за престъпления, свързани с наркотици, коментира Окръжният съд. 

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.