Група младежи са нападнали дете в центъра на Добрич

Група младежи са нападнали и са нанесли удари в областта на лицето на 15-годишно момче пред един от блоковете в близост до сградата на МВР в Добрич. Това сподели пред Добрич онлайн бащата на пострадалото дете – Александър Василев .

Група младежи са нападнали дете в центъра на Добрич

Нападението се случило на 23 май, около 21 часа. Няколко пълнолетни младежи са се приближили до 15-годишното момче и неговите приятели, които се прибирали към домовете си.  Единият от нападателите го издърпал за рамото и го ударил в областта на главата. 15-годишното момче е със спукана вежда и подуто око и нос. Другите деца са успели да избягат, но са били заплашени. „Те са били малко по-напред от моя син и са успели да се измъкнат и да стигнат до входа, за да потърсят помощ. Нападателите са викали след тях, че знаят къде живеят и че скоро ще са мъртви” – сподели бащата. 


По думите му децата не са предизвикали нападателите си по никакъв начин. Групата младежи били от ромски произход и живеели в квартала, но според съседи, те нямали адресна регистрация. 

„Когато ми се обадиха, моят син, неговият приятел и баща му бяха пред полицията. Нападателите също бяха там, тъй като са се връщали по ул. „Генерал Колев”. Този, който е ударил сина ми, не отрече случилото се. Той и другите от групата започнаха да развиват едни твърдения, които за мен са смехотворни - че имало стрелба с пистолет, че моят син подвиквал на една от жените и едва ли не има някаква любовна история, което е абсурдно” – сподели Александър Василев.  

Бащата завел детето в спешното отделение на добричката болница, а след това се върнали в полицата, за да дадат показания срещу извършителите. По думите му нападателите не са били задържани. "Искам тези хора да си получат залсуженото и наказанието да бъде максимално строго, защото днес е моето дете, но утре може да е друго, което да постада много по-лошо" - категоричен е той.

От Районната прокуратура в Добрич съобщиха, че в момента тече разследване по случая.