Преодоляно ли е напрежението около подредбата на кандидатдепутатската листа на „БСП за България“ в област Добрич, чуйте по Радио 99 днес

Преодоляно ли е напрежението около подредбата на кандидатдепутатската листа на „БСП за България“ в област Добрич? Това ще разберете в разговор по темата с областния лидер на БСП Румен Мунтянов.

Преодоляно ли е напрежението около подредбата на кандидатдепутатската листа на „БСП за България“ в област Добрич, чуйте по Радио 99 днес

„Факт е, че имаме външен човек за водач на листата, това е Димитър Данчев. За нас това беше изненадващо и неочаквано, тъй като на предишните избори водач бе местен човек – Мая Димитрова. Но ние приемаме това решение на националното ръководство,  може би те считат, че това е по-добрият вариант предвид сериозността и важността на предстоящите избори. Да, много хора все още не го припознават. Но съм убеден,  че чрез кампанията, която ще проведем,  хората ще се убедят, че водачът на листата  ще е полезен не само на нашите съмишленици и симпатизанти, но и на цялата област” – коментира Мунтянов. Според  него, привличането на инвестиции и осигуряването на заетост, проблемите на инфраструктурата и в частност – водоснабдяването, са сред най-сериозните проблеми на региона, за които бъдещите депутати би трябвало да търсят решения. Още за подготовката на левицата в областта за предстоящия вот, за състава на листата и за амбициите за по-добър резултат на 11 юли  – очаквайте от разговора на Пепа Божкова с Румен Мунтянов.



Ще чуете от първо лице историята на млад мъж от Добрич, който е бил нападнат с нож  в близост до хотел „Добруджа” в центъра на града. Димитър Милчев успял да се отърве невредим, но се опасява, че ако нападателят е на свобода, може да нападне други невинни хора и дори да се стигне до фатален край.

Ще ви поканим и на една предстояща премиера за Добрич – на спектакъла „Старо имане“ на ансамбъл „Пирин“. Грандиозното представление е насрочено за 15 юни. Спектакълът представя музика и танци от всички фолклорни области в България. Чрез метафората на „старото имане” , свързана с нашето минало, на сцената оживява съвременното изкуство на ансамбъл „Пирин”.

Специалните гости в петъчния предиобед ще са Атанаска Георгиева и Олга Иванова – един творчески тандем, който стои зад авторството на детската книга „Бабините приказки за Марти и Тони”. Книгата излиза под перото на дългогодишния преподавател по български език и литература Атанаска Георгиева, която бе автор и на рубриката „Радиоуроци по литература за матура“ по Радио 99. Олга Иванова пък е ръководител на Арт клуб „Цветно” към Общински младежки център „Захари Стоянов” в Добрич, чийто възпитаници са украсили с илюстрациите си детската книжка. За забавните истории в нея, за вдъхновението да твориш за децата и да превръщаш четящите в съавтори и творци – ще разговаряме с нашите петъчни гости.

Още много любопитни и новини и информации, и разбира се – хубава музика в изобилие в ефира на Радио 99.