Трифонов няма да се кандидатира за парламента

Трифонов няма да се кандидатира за парламента
Слави Трифонов няма да се кандидатира за следващия парламент. Това обяви председателят на „Има такъв народ” във Facebook.

Той обяснява, че може да носи отговорност и от „една друга институция”, повече обаче ще каже, „когато му дойде времето”.


„Аз няма да се кандидатирам за следващия Парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят. Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето”, обяснява Трифонов.


„Състоянието „отговорност“ е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора е сакрално важно”, допълва председателят на „Има такъв народ”.


„В този ред на мисли, представете си какво е да си политик. Трябва да си най-отговорният човек на света. Е, в България не е така, нали? Последните събития го доказват особено ясно. Аз живея така. Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно”, допълва Трифонов.


„И това, че аз и моите колеги създадохме партия „Има такъв народ“ въобще не променя това, даже напротив. Всъщност ние направихме платформа, на която искаме да се качат професионалисти, отговорни хора, които имат желанието и смелостта да правят, каквото трябва”, обяснява още той.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+