Образувано е досъдебно производство във връзка с падналия самолет край Шабла /ВИДЕО/

Образувано е досъдебно производство за установяване причините за авиокатастрофата по време на военните учения край Шабла и към момента се разпитват свидетели във връзка със инцидента. Това съобщи военно-окръжния прокурор от Сливен полковник Христо Тинев.

Образувано е досъдебно производство във връзка с падналия самолет край Шабла /ВИДЕО/

Припомняме, че късно снощи, по време на нощни стрелби военен самолет е паднал в морето край Шабла. При  изпълнение на  тренировъчна задача над морската акватория, самолетът - МиГ-29 от състава на българските Военновъздушни сили, е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00:45 ч.  Веднага е започнала операция по търсене и спасяване на пилота. Към момента няма информация за състоянието и местоположението на пилота. 



„Към момента се извършват всички необходими процесуално следствени действия, сформирани са екипи. Същевременно на място работи и екип от военни прокурори, следователи, съвместно с органите на Военна полиция. Колегите от военната прокуратурата в Пловдив извършват всички необходими действия в авиобаза „Граф Игнатиево””- заяви пред журналисти той. 

Полковник Тинев допълни, че се работи по всички основни версии, а към настоящия момент се разпитват свидетели.