Най-добрите марки руски часовници

В днешни дни може би не чувате твърде много за руските часовници, но това не означава, че те не съществуват.

Най-добрите марки руски часовници

Бившият Съветски съюз е бил дом на процъфтяваща часовникарска индустрия, която се е развила при Сталин и е продължила да се разраства през 20-ти век. За разлика от швейцарските часовници, в наши дни руските часовници съставляват нишова част от пазара на колекционерските часовници, предлагайки ретро дизайн и качествена механика на относително достъпни цени.



Най-добрите марки руски часовници

Независимо дали сте любител на историята или колекционер на часовници, няма да сгрешите ако вземете класически руски часовник за гмуркане или други ретро съветски модели. Започнете пътуването си със следните модели и марки.

Ето и списък с 9-те най-добри руски часовници и съветски марки часовници:

1. Vostok Amphibian

Основана в разгара на Втората световна война, Vostok Watch Makers Inc. остава официален доставчик на руското министерство на отбраната. Този емблематичен руски часовник за гмуркане се връща към своя предшественик от 60-те години и е със степен на водоустойчивост до 200 метра. Произвеждан и до днес, той се отличава със светещи маркери и устойчиви на удари каси. Изберете измежду различни дизайни и се насладете на достъпната цена.

2. Sturmanskie Gagarin

Първоначално направен по специална поръчка, оригиналния Sturmanskie e изстрелян в космоса със съветския космонавт Юрий Гагарин през 1961 г. Две години по-късно първата жена космонавт Валентина Терешкова носи Sturmanskie при втори космически полет. Можете да вземете Sturmanskie оригинал (много от които са модифицирани) или да откриете реставрирано издание, което все още носи много ретро вкус. Това е страхотен начин да влезете в хорологичната космическа надпревара, без да плащате хиляди за лунен часовник като Омега.

3. Poljot De Lux

Може да не свързвате думи като „De Lux“ със Съветския съюз, но тази марка наистина притежава луксозно излъчване. Използвайки цифри в стил арт деко и едноцветен циферблат в тънък корпус, той предоставя класически мъжки стил. Макар и да не е типично руски, той е едновременно елегантен и евтин. За тези, които не си падат по толкова изчистения и минималистичен стил на модела, препоръчваме да го комбинират с подходяща лукосозна мъжка гривна. Така, хем ще носят класически стилен часовник, хем и ще имат една идея по-модерна и разчупена визия.

4. Raketa Big Zero

Много преди Първата московска фабрика за часовници е съществувала фабриката за часовници "Петродворец". Първоначално основана от Петър Велики през 1721 г., тя произвежда часовници Raketa след 1961 г. Модели като Big Zero се отличават с огромните рисувани цифри, които заемат сериозна площ върху иначе минималистичния циферблат. Направете проучването си, преди да решите да направите покупка, тъй като в много случаи оригиналните части са били разменени с течение на времето.

5. Raketa Kopernik

Коперник - този съветски часовник от Ракета съответно доставя слънчева атмосфера със своите златни нишки по циферблата. Може да се каже, че това е точно част от неговия чар, въпреки че гранулираната повърхност на циферблата и маркерите, подобни на шпилка, също са доста готини. Непогрешима на пръв поглед, сферичните му стрелки от време на време се припокриват, за да образуват затъмнение.

6. Vostok Chistopol Sputnik

В случай, че все още не е очевидно, Съветският съюз беше доста горд от постиженията си в космическата надпревара. Чествайки пускането на Sputnik през 1957 г., този часовник, включва умен графичен субдиал. Той разполага с известния сателит, докато обикаля около земята, като отброява секундите в малка бленда и завършва пълно завъртане всяка минута. Също така на лицевата страна на циферблата има големи цифри и фон със златен диск.

7. Poljot Ocean Chronograph

Тези руски водолазни часовници излязоха направо от The First Moscow Watch Company през 70-те и 80-те години. Първоначално произведени за използване на борда на космическа станция, те също са били използвани и от съветския флот. Те също бяха сред първите, които използваха калибър 3133 на Poljot, който заимства механиката си от легендарния Valjoux 7734.

8. Vostok Precision

Никой не е съвсем сигурен как калибърът 135 от швейцарския производител на часовници Zenith е попаднал в руски ръце, но това доведе до създаването на хронометър Volna. Ще откриете този комплексен механизъм под дисплея на този часовник от руската марка Vostok. Предлага се в множество версии, предлага опростен дизайн и стабилна точност, откъдето идва и името.

9. Raketa Polar

Raketa е руската марка часовници, избрана сред полярните изследователи, които са се нуждаели от допълнително ниво на отчитане на времето, за да компенсират удълженото нощно и дневно време. Това ни води до този конкретен модел, който остава най-известен със своя 24-часов дисплей. Часовниците с 24-часов дисплей са се използвали и против американски шпиони.