Официално откриха единадесетото издание на Лятната академия „Патиланци“ в Генерал Тошево

Официално откриха единадесетото издание на Лятната академия „Патиланци“ в Генерал Тошево
В двора на Центъра за работа с деца в град Генерал Тошево, беше открито поредното единадесето издание на Лятна академия „Патиланци“.

Заради удължената учебна година, голяма част от децата все още са на училище, но интерес към лятната занималня, не липсваше. В двора на ученическото общежитие кипеше от живот, а малчуганите ясно показаха, че са жадни за нови вълнуващи приключения.


В тематично отношение, тази година официалното откриване на Академията, беше насочено към новинарските емисии и любимите серийни филми. Водещите на новините разкриха на децата какви изненади ще могат да очакват през лятото, а директорът на ЦЛПР – Център за работа с деца Елена Дочева им пожела една незабравима ваканция, изпълнена с положителни емоции, забавления и нови знания.


И тази година организаторите от Община Генерал Тошево и ЦЛРП – Център за работа с деца в града бяха подготвили много изненади и подаръци за участниците в лятното детско забавление. Музикалните изпълнения и няколкото забавни игри гарантираха, че по време на Лятна академия „Патиланци“ през ваканцията, на децата няма да им бъде никак скучно.


Както винаги досега, целта на Лятна академия „Патиланци“ е пълноценно осмисляне на свободното време на малчуганите през летните месеци. Това ще се постигне чрез забавления и обучения, повишаване на общата екологична култура, обществена ангажираност, придобиване на знания за здравословния начин на живот, в областта на етнографията, историческото минало, флората и фауната на Добруджа, изящните и приложни изкуства, запознаване с българската и световна детска литература.


В рамките на три месеца, децата ще имат възможност да рисуват, да пеят и да танцуват. Те ще се включат във флашмоб на хитови песни, ще рецитират и спортуват, ще апликират и разбира се, ще се смеят и забавляват с единствена цел – да направят лятото си по-хубаво. Ще бъдат майстори-готвачи, художници и магьосници. Ще участват в пижамени партита и в кулинарни конкурси. Ще опознават райските места от нашата община и ще се запознават с обичаите, традициите и културата на родния край.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+