Социалистите откриха предизборната си кампания сигурни в промяната за добруджанци /ВИДЕО/

С представяне на листата с кандидати за народни представители от 8-и многомандатен избирателен район, Коалиция „БСП за България” даде начало на предизборната си кампания в област Добрич.

Социалистите откриха предизборната си кампания сигурни в промяната за добруджанци /ВИДЕО/

Водач на социалистите е Димитър Данчев, който беше избран от Националния съвет на партията. Той е икономист по професия, бил е народен представител от 44-то Народно събрание.  Данчев представи 12-те приоритета на партията. 



„В настоящата кампания нашият екип си поставя за цел да изпълни 12 приоритета, колкото са нашите кандидати в листата. Нашите приоритети са – на първо място да няма мизерстващи и бедни хора, да има работа и доходи, достойни пенсии за възрастните хора, младите да отглеждат спокойно децата си, а те да имат достъп до образование” – каза Димитър Данчев. 

Сред останалите приоритети на социалистите са предприемчивите добруджанци да имат възможност да създават работни места, да се привлекат инвестиции в областта, да се направи стабилно законодателство за земеделските сектори, пътищата да станат на европейско ниво и да се подобри междуселищния транспорт. По този начин жителите на селата ще имат бърза връзка с общинските центрове и областния град. 

Димитър Данчев представи с няколко думи и останалите кандидати в листата на БСП.

Втора в листата е Мая Димитрова – юрист и председател на общинския съвет на партията в Добрич. Народен представител е от 45-ото Народно събрание.  „Както и досега ще работя за развитието на област Добрич, за укрепване на местната икономика, за привличане на нови инвестиции, откриване на нови работни места. За по-добър живот на добруджанци!” – заяви тя. 

Трети в листата е Даниел Петков. Той е магистър по право и растителна защита. Народен представител е от  44-то Народно събрание. „И в тази кампания ще се борим за демографски стабилна, здрава и образована нация”- категоричен беше той. 

На трето място е Ваня Козарева. Тя е на 40 години, семейна. Завършила е право и политология. Занимава се с частен бизнес в сферата на туризма.  „Черноморските общини имат условие за развитие на комплексен туристически продукт. Редица възможности, които има регионът, трябва да се стимулират и развиват. Едни от основните цели на черноморските общини са утвърждаването им като туристическа дестинация в България от страни от Европейския съюз. 

След нея се нарежда Пламен Желязков. Той е председател на БСП в Тервел, общински съветник и народен представител в 42-то Народно събрание. „Ще работя по няколко направления. Основните са подобряване на пътната и ВиК инфраструктура в областта, увеличаване драстично на инвестициите в района и от там откриване на нови работни места с достойно заплащане и не на последно място финансова децентрализация за всички общини. 

На шеста позиция е Боян Саркизов. Той е магистър по психология и философия. Учител  и общински съветник в Добрич. „Всички ние ще за поставените задачи на БСП по проблемите на образованието. Първо увеличение на средствата за образованието – минимум с 5% от брутния вътрешен продукт, за културата – минимум 1%. Финансиране само на държавните и общински училища, един учебник по един предмет в цялата страна, безплатни учебници от 1 до 12 клас. Ще следим да не се изопачава историята и културата на нашата държава в учебниците, увеличение на учителските заплати и на средствата за университетите” – посочи той. 

Иван Костов е магистър – инженер машини и съоръжения, икономика на автомобилния транспорт. Той е председател на УС на АПГЕТ в РБ. Занимава се със собствен бизнес. „За област Добрич е необходима нова транспортна система както в автомобилния, така и в железопътния и водния транспорт” – каза той. 

След него е д-р Николай Бекяров. Той е на 45 години, специалист "Нервни болести". Магистър по Здравен мениджмънт. Има 17 години трудов стаж в болнична и доболнична помощ. Семеен с две деца. „Моята кауза ще бъде изцяло съсредоточена в здравеопазването, свързана със съхранение и развитие на областната болница, общинските и поликлиниките за по-добро кадрово обезпечение, дофинансиране и един достоен труд на работещите в сферата на здравеопазването. 

Зоя Хлебарова е с висше техническо образование - хидро и пневмоавтоматика. Тя е магистър по мениджмънт в международния бизнес. „Със сигурност, за сигурност и работа на добруджанци, за износ на по-малко непреработена стопанска продукция, за създаване на нови работни места” – заяви тя. 

Мария  Кирякова е фармацевт. Тя е председател на БСП в Каварна. „Моят приоритет е един от ключовите – здравеопазването. Аз ще работя за запазване на малките общински болници, защото хората наистина имат нужда от тях. Болниците да престанат да бъдат търговски дружества, защото здравето на хората не е стока, с която се търгува” – категорична беше тя. 

Инж. Дарина Господинова е магистър по начална педагогика и индустриален мениджмънт. „Кандидатирам се за народен представител, защото Българската социалистическа партия е тази, в която вярвам. Имам конкретни цели, за които ще работя с цялото си сърце. Развиване на професионалното образование, съобразно икономическите и социалните нужди, засилване на взаимодействието между висшите училища и бизнеса” – заяви тя. 

На 12 позиция в листата е Красимир Мецов. Той е икономист. В момента се занимава с частен бизнес. „Като представител на бизнеса искам да помогна за по-бързото усвояване на средства за малките и микро предприятия и младите и предприемчиви добруджанци да останат и да развиват бизнеса си тук” – посочи Мецов. 

Водачът на листата Димитър Данчев сподели, че в листата има професионалисти от различни сфери, както и добре познати лица от областта.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!