Отлага се концертът на ансамбъл "Пирин" в Добрич

Концерт-спектакълът на ансамбъл "Пирин" в Добрич, част от националното турне, се отлага. Причината е лошото време.

Отлага се концертът на ансамбъл "Пирин" в Добрич

Грандиозният спектакъл, озаглавен "Старо имане", трябваше да бъде представен на сцената на Летния театър тази вечер, но заради лошото време и проливния дъжд той ще бъде отложен за 28 септември. 



 

Билетите, закупени за днешното представление, ще важат и през септември. Всеки, който желае да върне своя билет, може да го направи от мястото на закупуване до 30 юни. 

„Концерт-спектакълът „Старо имане” е създаден през 2009 година. Идеята му е метафората на „старото имане”, на старината, ценността , която е свързана с нашето минало, да бъде представена и пресъздадена чрез съвременното изкуство на Ансамбъл „Пирин. 

Спектакълът е изграден в два основни тематични модула, първият се казва „От мъка иде твоето име” и е посветен на борбите за свобода на населението от българския Югозапад и се основава на интерпретации на музика и танци, свързани с тази епоха.  Втората част на спектакъла е по идея на известния хореограф Тодор Бекирски, който за жалост вече не е сред нас. Тя се  нарича „Хляб, сол и вино”.

Музиката в него е дело на Марин Големинов, Кирил Стефанов, Петьо Кръстев, Матьо Добрев, Данчо Радулов, който е един от известните автори в Североизточна България и  Росен Генков. Хореографите са Тодор Бекирски, Николай Цветков, Георги Гаров.

 „Публиката ще види един нов спектакъл и едно различно лице на ансамбъла, което е изградено на база традициите и всъщност стремежът ни е в този спектакъл да надградим традициите и стилът, който сме си създали през годините” – каза в заключение директорът на Ансамбъл „Пирин” Петьо Кръстев.