Стартира Летен детски клуб „Играй и учи” в библиотеката в Добрич

Стартира Летен детски клуб „Играй и учи” в библиотеката в Добрич
Летният детски клуб „Играй и учи” беше официално открит в Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич. Тазгодишното издание ще продължи до 19 август и ще предложи на децата от 6 до 14 години много интересни занимания и изненади.

Разнообразните дейности, които ще се провеждат в дните вторник, сряда и четвъртък, от 10.00 до 12.00 часа, имат за цел да осмислят свободното им време през лятото, включващи съвременни форми за придобиване знания и умения. 


Летният клуб беше открит от директора на библиотеката Невяна Христова, която приветства участниците с добре дошли, поздрави родителите им за избора децата им да прекарат част от лятната ваканция в библиотеката и пожела на малките читатели весело и вълнуващо лято. Тази година към клуба се включва като доброволец - родител.


По традиция в първия ден се провежда екскурзия във всички сектори, при която децата научават за пътя на библиотечните документи от постъпването им в библиотеката до предоставянето им за ползване. В интерактивната заламалчуганите се запознахапомежду си и споделиха какво обичат да правят, когато не са на училище, какви книжки обичат да четат. Прочетоха посланията, които им бяха оставили децата в предходния летен клуб. Част от първата среща бе разглеждане на приказния детски фонд, а накрая – заемане на книжки за дома.


Вторниците са за четене на произведения за деца, представяне на автори, литературни игри, драматизации, рисуване по прочетеното. В сряда следват забавления с познавателни и образователни игри, творческа работилница, а четвъртъците са за прожекции на детски филмчета.


Участието в клуба е с такса 2.00 лв. на посещение, и е за регистрирани читатели на библиотеката. Едногодишната такса за читателска карта е 2.00 лв. Средствата от таксите ще позволят закупуването на повече нови пособия и материали за планираните занимания.


Организираните клубни прояви са полезни за подрастващите и им дават нови знания, положително отношение към книгите, създаване нанавици за четене, докосване до нови атрактивни, луксозни издания, те са възможност за изява на творческия им талант, креативност и въображение, за споделяне, създаване на приятелства, както и нещо много важно - привикване към библиотечната среда от ранна възраст.


Занятията се провеждат от библиотечните специалисти на сектор Работа с деца само на територията на библиотеката в спокойна и приятна обстановка. 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+