Зрелостниците на СУ „Никола Й. Вапцаров“ в Генерал Тошево получиха своите дипломи на тържествено събитие

Лошото време попречи на учениците да отпразнуват събитието в двора пред учебното заведение, но по никакъв начин не повлия на доброто им настроение.



Зрелостниците на СУ „Никола Й. Вапцаров“ в Генерал Тошево получиха своите дипломи на тържествено събитие

Официален гост на тържеството беше кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който връчи дипломи, грамоти, плакети и материални награди на седем пълни отличници. Директорът на СУ „Никола Й. Вапцаров“ Радка Йорданова пожела много късмет на младежите в поздравителните си думи и им благодари за тяхното представяне и положен труд през годината: „Бъдете дръзки, смели и рискувайте, за да се превърнете в успешни хора“.



От СУ „Никола Й. Вапцаров“ се похвалиха, че тази година имат възпитаник с две пълни шестици на ДЗИ. От всички зрелостници в страната само 39 имат пълни шестици на двата зрелостни изпита. 39 ученици са елитът на България. За гордост на СУ „Никола Й. Вапцаров“ един от  тях е Петър Йорданов Желев, който има 6.00 по български език и литература и 6.00 по география и икономика. 

Отличното представяне на Петър Желев е съпътствано и с участия в две национални олимпиади. На 06.06.2021 г. участва в националния кръг на олимпиадата по български език и литература, а на 13.06.2021 г. участва за трети пореден път в националната олимпиада по география и икономика. През учебната 2019 - 2020 година той е лауреат на националната олимпиада по география и икономика.

Иначе всички останали зрелостници на СУ „Никола Й. Вапцаров“, гр. Генерал Тошево се представиха достойно и постигнаха отлични резултати на ДЗИ. За това говорят оценките от ДЗИ на Випуск 2021. Освен задължителната матура по БЕЛ, учениците избраха да се явят на ДЗИ по география и икономика, биология и здравно образование, английски език и немски език. Общият брой на отличните оценки е 8, много добрите са 16, а добрите 17.