Зрелостниците на СУ „Никола Й. Вапцаров“ в Генерал Тошево получиха своите дипломи на тържествено събитие

Зрелостниците на СУ „Никола Й. Вапцаров“ в Генерал Тошево получиха своите дипломи на тържествено събитие
Лошото време попречи на учениците да отпразнуват събитието в двора пред учебното заведение, но по никакъв начин не повлия на доброто им настроение.
Официален гост на тържеството беше кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който връчи дипломи, грамоти, плакети и материални награди на седем пълни отличници. Директорът на СУ „Никола Й. Вапцаров“ Радка Йорданова пожела много късмет на младежите в поздравителните си думи и им благодари за тяхното представяне и положен труд през годината: „Бъдете дръзки, смели и рискувайте, за да се превърнете в успешни хора“.


От СУ „Никола Й. Вапцаров“ се похвалиха, че тази година имат възпитаник с две пълни шестици на ДЗИ. От всички зрелостници в страната само 39 имат пълни шестици на двата зрелостни изпита. 39 ученици са елитът на България. За гордост на СУ „Никола Й. Вапцаров“ един от  тях е Петър Йорданов Желев, който има 6.00 по български език и литература и 6.00 по география и икономика. 


Отличното представяне на Петър Желев е съпътствано и с участия в две национални олимпиади. На 06.06.2021 г. участва в националния кръг на олимпиадата по български език и литература, а на 13.06.2021 г. участва за трети пореден път в националната олимпиада по география и икономика. През учебната 2019 - 2020 година той е лауреат на националната олимпиада по география и икономика.


Иначе всички останали зрелостници на СУ „Никола Й. Вапцаров“, гр. Генерал Тошево се представиха достойно и постигнаха отлични резултати на ДЗИ. За това говорят оценките от ДЗИ на Випуск 2021. Освен задължителната матура по БЕЛ, учениците избраха да се явят на ДЗИ по география и икономика, биология и здравно образование, английски език и немски език. Общият брой на отличните оценки е 8, много добрите са 16, а добрите 17.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+