Корнелия Нинова пред КНСБ: Повишаването на доходите е основен приоритет на БСП

Двете страни обсъдиха предизборната програма на левицата и Меморандум на синдиката за социално-икономическо развитие на България 2021 – 2025 г.

Корнелия Нинова пред КНСБ: Повишаването на доходите е основен приоритет на БСП

Председателят на БСП Корнелия Нинова проведе среща с КНСБ. Двете страни обсъдиха предизборната програма на левицата и Меморандум на КНСБ за социално-икономическо развитие на България 2021 – 2025 г. Участниците в срещата се обединиха около необходимостта от провеждане на целенасочена политика за повишаване на доходите.



„Борбата с неравенствата, бедността и демографската ктастрофа са абсолютен приоритет за нас. В следващия парламент ще внесем конкретни предложения в подкрепа на младите семейства, децата и пенсионерите.“ заяви Корнелия Нинова. Те обхващат необлагаем минимум от 500 лв. за всяко дете на работещи родители. Помощ за раждане в размер на 6500 лв. на дете на родители, които са работили и са си внасяли осигуровките последните 2 години, безплатни детски градини и ясли, безплатни лекарства за деца до 14 години.

„За възрастните хора отново ще се борим за преизчисляване на пенсиите и за намаляване ставката на ДДС на лекарствата на 9%. Предвиждаме мерки за повишаване на заплатите, така, че да няма работещи бедни“., подчерта лидерът на БСП.

Двете страни обсъдиха обходимостта от реформи в здравния сектор, ВИК сектора, транспорта.

Източник: nbox.bg