До 30 юни фирмите и едноличните търговци декларират и плащат данъците си

До края на месец юни е срокът за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане.

До 30 юни фирмите и едноличните търговци декларират и плащат данъците си

До 30 юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски, напомнят от офиса на НАП в Добрич.


Краят на юни е и срокът, в който фирмите декларират и плащат корпоративен данък (чл. 92 и 93 от Закона за корпоративното подоходно облагане). 4 606 добруджански фирми подадоха годишните си данъчни декларации за облагане с корпоративни данъци до момента, като до края на юни се очаква още над 3 500 фирми да декларират финансовия си резултат за миналата година.

Подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета, се извършват онлайн, чрез портала за е-услуги: https://inetdec.nra.bg/, с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП за физически лица или квалифициран електронен подпис (КЕП).

Информационният център на НАП отговаря на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 на цена, според тарифите на съответния оператор.