Стилиян Страхилов прослави Добрич на Държавното лично първенство по бокс за младежи

16-годишният добричлия Стилиян Страхилов за пореден път прослави Добрич. Той стана шампион на България на Държавното лично първенство по бокс за младежи в Ямбол. Страхилов е възпитаник на Спортното училище „Георги Ст. Раковски” в Добрич и се състезава за софийския клуб „Локомотив”.

Стилиян Страхилов прослави Добрич на Държавното лично първенство по бокс за младежи

В турнира в Ямбол взеха участие 87 боксьори от 33 клуба от цялата страна. „Локомотив” – София  излъчи най-много шампиони, като сред тях е добричлията Стилиян Страхилов, който се боксира в категория до 75 кг. 



Той е само на 16 години, а вече носител на редица престижни награди. Шесткратен шампион е на България, завоюва 5-о място на Европейското за ученици в „Албена” през 2018 година , трети е на Европейското за юноши до 16 години в София през декември 2020 и грабна бронза на турнира „Емил Жечев” през март тази година, като се състезава с две години по-големи от него спортисти. 

На Страхилов несъмнено му предстоят още много отличия. Той ще се състезава с националния ни отбор в Сърбия, както и в Европейското първенство за младежи през септември. 

Екипът на Добрич онлайн пожелава на младия спортист да следва мечтите си и никога да не се отказва.