4,7 тона капачки и над 3 000 лв от жълти стотинки е равносметката от Деня на рециклирането

Резултатите многократно надминават очакванията на организаторите

4,7 тона капачки и над 3 000 лв от жълти стотинки е равносметката от Деня на рециклирането

„С огромно вълнение искаме да обявим крайния резултат от първото мащабно събитие за град Добрич – „Ден на рециклирането“, което се проведе на 29 май. Очакванията ни бяха надминати многократно! Капачките, които получихме в деня на събитието, преди и след него са 4.700 кг. Не можем да Ви опишем колко бяхме щастливи, когато установихме стойността на стотинките, които бяха събрани благодарение на ВАС – 3 477.64 лв. Това е сума, за която дори не бихме могли и да си мечтаем, но с вашата подкрепа тя вече е факт!“- споделят на своята фейсбук страница организаторите на кампанията „Капачки за благотворителност МБАЛ-Добрич“ - Йоанна Койчева, Димитрина Младенова и Милена Савова. 



Впечатляващото количество капачки са натоварени с два курса на буса на кампанията в самия Ден на рециклирането. И след 29 май добричлии продължават да носят и предават големи количества капачки. Активни в подкрепата си са много детски градини, общини, фирми и частни лица.


„Резултатът е рекорден за кампаниите ни до момента! Толкова сме доволни! Много хора ни помогнаха още в самия Ден на рециклирането, след това в сортирането се включиха и доброволци, един багажник на комби бяха пък стотинките. Основно ние трите ги броихме, но имахме и помощници. Благодарим на г-н Митко Димитров, който ни помогна с монетоброячна машина, както и на всички, които се включиха в инициативата“ – емоционално допълват организаторите в интервю за Добрич онлайн.

Въпреки призива да се предават за рециклиране само капачки, отново е имало и предмети, които са изненадали момичетата по време на сортирането. Но този път са били доста по-малко в сравнение с първоначалните събирания преди години.


 

Все още няма решение какво ще се закупи със събраните от Деня на рециклирането средства. Предстои това да се уточни с ръководството на добричката болница и педиатричното отделение. Когато се определи каква ще бъде целта, организаторите ще я обявят. Събирането на капачки продължава, а момичетата планират и още една мащабна кампания за края на септември месец тази година.