За новите павилиони за вестници и списания в Добрич, слушайте по Радио 99

Специален гост в предаването на Радио 99 днес е арх. Красимир Пампоров - председател на УС на РК КАБ Добрич.

За новите павилиони за вестници и списания в Добрич, слушайте по Радио 99

За поддръжката на пътната инфраструктура в община Добрич ще стане дума в днешното предаване. Какво е свършено до момента и какво предстои – ще научим от  директора на общинското предприятие „Комуналстрой” Борислав Борисов. Той информира още, че приоритет за общината  освен ремонтите на уличната мрежа, е и рехабилитацията на междублоковите пространства и паркингите. Подробностите очаквайте в репортажа ни по темата.



Ще ви заведем и на едно знаково място в Добрич – социалното предприятие „Чудната градина“, за да разберем какво се случва там в началото на лятото. Уханието на пресни зеленчуци и цветя се усеща отдалеч. Отскоро работещите тук се радват на нова придобивка – чисто нов трактор, дарен от спонсори, който ще подобри работата по обработка на почвата. Екипът на Чудната градина се радва и на други дарителски жестове, в резултат на които проектът се развива успешно. За новите инициативи и каузи, които съпътстват дейността на социалното предприятие, създадено по инициатива на фондация „Св. Николай Чудотворец” ще научим от Мария Методиева, председател на фондацията.

И още в предаването – ще говорим по една тема, която в последните дни разбуни духовете сред добричлии – новите павилиони за вестници и списания в града. Според Регионалната камара на архитектите в българия техният вид е напълно неприемлив и нещо повече – естетически, функционално и строително той влошава градската среда, възпитава лош вкус, принизени критерии и дълбок провинциализъм. Защо се налагат тези изводи, чия е отговорността за това как изглежда градската среда и какво може да се направи по въпроса – ще разговаряме по темата със специалния ни гост днес – арх. Красимир Пампоров  - председател на УС на РК КАБ Добрич.

Тези и още интересни теми в ефира на Радио 99