Музика, поезия и танци съчетава концерт-спектакълът „Ще продължа” на Александър Петров

Младият творец от Добрич Александър Петров ще представи своя концерт-спектакъл, озаглавен „Ще продължа”, на сцената на Младежкия център тази вечер.

Музика, поезия и танци съчетава концерт-спектакълът „Ще продължа” на Александър Петров

С това грандиозно представление той иска да каже на света, че не е избрал пътя на изкуството, но ще продължи да се занимава с музика и да пише стихове. 


„Идеята за този концерт назряваше в продължение на няколко години, аз си събирам репертоар, който изработвам заедно с Елена Карабельова и напоследък с доц. Алис Боварян.  И с двете сме свършили доста работа през годините” – сподели Александър Петров. 

В концерт-спектакъла ще вземат участие и приятели на младия творец –Димитрина Германова, Мартин Стоянов и Росен Петров от Студио „Сарандев”, както и Детският музикален театър „Дея”. 

По време на концерта Петров ще рецитира част от своите поетични произведения. 

„Основната цел е да е малко по-разчупено. Аз все пак се занимавам с две изкуства и ми се иска да дам цялото си време на тях, защото в бъдеще едва ли ще има възможност.  Аз репетирам песните от началото на 12 клас,  периодично избирахме репертоар, защото трябва да не е много дълъг концерта и да има разнообразни парчета, за да дойдат хора от всякаква възраст, с различни музикални предпочитания” – каза още той. 

Концерт-спектакълът е озаглавен  „Ще продължа” и това заглавие съвсем не е случайно. Младият творец е избрал в бъдеще да се занимава с медицина, но е категоричен, че ще продължи и с музиката и поезията. 

„Една от песните, които ще изпълня се казва „Ще продължа”. Тя ми е много любима и я свързвам с много любими за мен хора, които се надявам да ме гледат от някъде и да се гордеят с мен. Тя е на Дамян Попов – един добрички изпълнител и смятам, че заглавието е много подходящо, защото е кратко и внася яснота, че аз няма да приключа творческия си етап. Може би ще имам по-малко време, но може и да се обогатя като творец” – заяви Александър Петров. 

Той пожелава на добричлии да не спират да мечтаят, да намират цели в живота си, защото само по този начин той би бил пълноценен. 

Концерт-спектакълът „Ще продължа” на младия творец Александър Петров ще се състои на 22 юни, от 19 часа в концертната зала на Младежкия център.