45 зрелостници от Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ получиха дипломи за средно образование

В ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ тържествено бяха връчени дипломите за средно образование и свидетелствата за професионална квалификация на випуск 2021. Всички зрелостници успешно положиха държавните зрелостни изпити и държавните изпити по теория и практика на специалността.

45 зрелостници от Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ получиха дипломи за средно образование

Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и директорът на ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ Кристияна Иванова поздравиха зрелостниците и заедно с дипломите и свидетелствата връчиха на 11 отличници и на изявените ученици плакети, грамоти, сертификати и награди за отличен успех.



Преди официалния старт на кандидат-студентската кампания много зрелостници от випуск 2021 имат вече придобити студентски права във ВУЗ-ове. Някои са студенти още от 11 клас благодарение на завоюваните призови места на национални състезания, олимпиади и конкурси.

Тази година в ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ бяха раздадени два златни медала – на Симона Василева Николова и Василка Пламенова Тодорова, а училището може да се похвали с възпитаник, който има две пълни шестици на ДЗИ – това е Симона Николова.