Деница Сачева: Предлагаме програма за намаляване на младежката безработица

„Ще предложим нов вариант на програмата 60/40, с която завършващите училище или университет да могат да започват работа веднага. Тя ще обхване 60 000 млади хора, като се надяваме да помогне и за намаляване на безработицата сред тях“, каза в Шабла водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Добрич Деница Сачева.

Деница Сачева: Предлагаме програма за намаляване на младежката безработица

Идеята е държавата да поема 60% от осигурителния доход в рамките на 1г., а работодателите да имат задължение да задържат младежите още 12 месеца. „Така те ще придобият 2г. трудов стаж, колкото се изискват при кандидатстване в повечето фирми“, поясни Сачева.


В предизборната програма на партията е залегнала и възможност за връщане на 3000 българи от чужбина. За наемането им на работа бизнесът ще получава помощ за покриване на ½ от средната работна заплата за страната. Ще бъдат предвидени средства за наем и детегледачка за новонаетите.

Пред представители на бизнеса Сачева обясни, че ще бъде въведено мълчаливо съгласие за административни услуги, за които не е получен отговор в срок. Предвижда се още стартирането на бизнес да става електронно, като бъдат съкратени проверките на необходимите документи и бъдат премахнати 50% от регулаторните режими.

„Необходимо е за инвеститорите да бъдат създадени бързи пътища. Това е един от ангажиментите ни – да работим за създаване на повече работни места, младите да остават и да създават семейства в областта“, каза още водачът на листата. Тя подкрепи кмета на Шабла Мариян Жечев за проектите за брегоукрепване и добави, че се надява скоро жителите на града да получат добра новина и да започне обновяване на уличното осветление на града.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!