Сачева: Само ние изграждахме училища в последните 30 г.

„За последните 30г. единствено нашите правителства не искаха да закриват, а да строят училища. В изминалия мандат открихме нови модерни сгради, включително в малки населени места“. Това каза пред жители на село Победа водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Добрич Деница Сачева.

Сачева: Само ние изграждахме училища в последните 30 г.

В образованието бяха вложени над 2 млрд. лв., а при евентуален следващ мандат инвестициите ще бъдат продължени. „Желанието ни е децата да имат подходящи условия за обучение. Затова предвиждаме изграждането на нови STEM кабинети за обучение по математика, информатика и природни науки, закупуване на съвременна апаратура за професионалните гимназии, както и нови физкултурни салони за училищата, в които няма такива“, обясни тя.


При предходния мандат беше изпълнен ангажиментът за двойно увеличение на възнагражденията на педагогозите. Според Сачева е напълно реалистично средната учителска заплата да стане 2500 лв. „Трябва да стимулираме повече млади хора с добри образователни резултати да бъдат учители. Променихме план-приема във висшите училища, като дадохме акцент на педагогическите специалности. Въведохме и допълнителни стипендии за бъдещите преподаватели. За първи път тази година имаме сериозен интерес“, заяви водачът на листата в Добрич и добави, че учителят е професията, която създава всички останали професии. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!