Нов завод за преработка на царевица ще бъде изграден в Добруджа. Подробностите в ефира на радио 99

Сред темите още - доброволци от Италия, Испания, Грузия, Франция, Албания и Турция почистват и подготвят забележителностите на нос Калиакра за летния сезон

Нов завод за преработка на царевица ще бъде изграден в Добруджа. Подробностите в ефира на радио 99

Нов завод за преработка на царевица ще бъде изграден в Добруджа от компанията, получена след сливането на „Клас олио“ и „Меджик флейм“. Заводът е на етап проектиране, а до три години се очаква той да заработи в добричкото село Карапелит. Производството ще бъде фокусирано върху уникални за Европа продукти, а основно – царевично нишесте. Новината съобщи за Радио 99 изпълнителният директор на двете дружества Ерхан Фикрет. След сливането на двете компании миналото лято, целите пред „Клас олио“ и „Меджик флейм“ сега са увеличаване на производствения капацитет, разширяване на пазарите и продуктовата листа,  нови възможности за синергии, енергийна независимост, екология и чисти храни.



Още за възможностите, които се разкриват пред компания като „Клас олио“ – един от основните играчи на пазара на олио в България и Европа – ще научим от изпълнителния директор на фирмата Ерхан Фикрет.

Ще ви разкажем как младежи от пет държави  се превърнаха в част от екипа на Историческия музей в Каварна. С огромен интерес и удоволствие доброволци от Италия, Испания, Грузия, Франция, Албания и Турция почистват и подготвят забележителностите на нос Калиакра за летния сезон и предстоящите археологически проучвания в Каварна. Студентите са у нас по европейска програма. Защо са избрали именно България за своя професионален стаж и какво им харесва най-много тук – разказваме в репортаж по темата.

Няма да пропуснем и предизборната тематика. „Заради политически реваншизъм сме на път да изгубим 12 млрд. лв.  по Плана за възстановяване и устойчивост"– това предупреди водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Сливен  и бивш земеделски министър Десислава Танева на среща със земеделци от Добрич и региона. На срещата бяха представени и основните акценти в предизборната програма на ГЕРБ за сектора – модернизация, повишаване на конкурентоспособността и развитие на екологосъобразното земеделие. Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич Деница Сачева подчерта, че в бъдещ мандат ще се търси гъвкава регулация на трудовите отношения между производителите и работниците им. Подробностите очаквайте в репортаж от срещата.

Тези и още много интересни теми - в ефира на Радио 99.