Доц. д-р Валентин Вацев ще представи книгата си „Хроники на безвремието“ в Добрич

По покана на Коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република", на 1 юли в Добрич ще гостува доц. д-р Валентина Вацев. Той ще се срещне с жителите на града и ще представи книгата си „Хроники на безвремието“.

Доц. д-р Валентин Вацев ще представи книгата си „Хроники на безвремието“ в Добрич

Валентин Вацев е роден през 1950 година в гр. Варна. Завършил е Философско-историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.  Като дългогодишен преподавател в АОНСУ, в Европейския колеж, както и в други висши учебни заведения, анализатор и публицист, геополитик и политолог,  доц. д-р Валентин Вацев е име, което най-малко се нуждае от представяне.



Книгата „Хроники на безвремието“ е своеобразно продължение на вектора, заложен преди повече от век от М. Пруст в неговия роман „По следите на изгубеното време“.  „...Загубени ли са 30 години от осмисления национален живот, които свикнахме да наричаме „преход“?” 

„...Подзаглавието „Краят на демагогията?“ в същото време е и ключ към позицията на автора, разчел „йероглифите“ на един летопис на времето с обратен знак, в който падат маските на „хората с две лица“, лъсват образите на предатели и предателства.“ 

Така читателят може сам да състави анамнезата на болното време, наречено „преход“  и сам да произнесе над неговите герои своята справедлива присъда

Срещата ще се състои на 1 юли, от 18:30 часа в зала №105 на НТС – Добрич. Входът е свободен.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!