Корнелия Нинова в Добрич: Ще предложим фонд, който да бъде целеви за развитието на Североизточния регион

„За да накараме хората да излязат и да гласуват, трябва каквото кажем преди изборите, да го изпълняваме след тях. Да няма и грам отклонение от това, което сме обещали”- заяви лидерът на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова, която е на посещение в област Добрич.

Корнелия Нинова в Добрич: Ще предложим фонд, който да бъде целеви за развитието на Североизточния регион

По думите й главните и най-тежки въпроси в Добруджа са свързани със състоянието на пътищата и водоснабдяването. 


„Проведох доста срещи в региона, в рамките на предизборната кампания, макар че нашите политики не са просто предизборни, а са трайни, последователни и принципни години наред” – каза още Нинова.

Тя допълни, че промяната е започнала формално на 4 април, но за социалистите нейният старт е бил доста по-рано. 

„БСП беше в основата на промяната преди 4 години, когато беше най-трудно, когато ГЕРБ бяха абсолютен властелин в държавата. Само ние бяхме категорична опозиция на този модел на управление и през цялото време отстоявахме битката със задколисието, с паралелната държава и предлагахме алтернативни политики” – заяви Корнелия Нинова. 

По думите предстои още много работа, за да може този модел да бъде приключен. 

„Сега по-важният въпрос е с какво да бъде заменен. Кой какво предлага като план за бъдещето на България. Ние сме единствената партия, която има цялостен, конкретен, секторен план какво трябва да се направи и Добруджа е част от него” – каза тя.

Според нея неравенствата в момента не са само по отношение на доходите, а и в различията в регионите. 

„Ние отдавна работим по един закон за Северозапада, като най-беден и изоставащ в развитието си за Европа, но се оказва, че не по-малко проблеми за решаване има и Североизтока. Затова и тези дни обсъждаме с граждани и нашите структури ангажимент за политики за специален закон за развитие на този регион. Смятаме, че общите политики не довеждат до подобряване на състоянието, трябва да има целенасочена специална политика към такива региони” – категорична беше Нинова. Тя зави, че  БСП ще предложи фонд, финансиран от националния бюджет и от европейски средства, който да бъде целеви само за развитието на нашия регион.

„Разбрах, че Борисов е бил тук вчера и пак се е похвалил със строителството на магистралите, но междуградската пътна мрежа е в ужасяващо състояние, междуселищните пътища са в ужасяващо състояние. Междуградският транспорт изобщо липсва и това много затруднява местните хора и икономиката. Ние искаме да разгледаме най-наболелите проблеми в региона. Недопустимо е през всички тези години проблемът с водата да не е решен. Ние сме една от страните, която е най-богата на вода. Огромни количества вода се губят, а не се решава проблема с водата в Добрич и региона. Тук имаме една програма за решаване на този проблем. Бедността, доходите и безработицата стоят изключително високо в нашите приоритети. Представяме конкретни мерки за преизчисляване на пенсиите, за намаляване на ДДС на лекарствата, което ще позволи на хората да плащат по-малко за лекарствата. Политики по отношение на младите хора, необлагаем минимум от 500 лева за всяко дете на семейства, които работят, безплатни детски градини и ясли, безплатни учебници и лекарства за деца и помощ за майките през втората година на майчинството в размер на 10 минимални заплати. Обхващаме целия този пакет от мерки и го поставяме под една голяма тема – демографската катастрофа в България. Това е част от нашия план за бъдещето на България. Очевидно е, че ГЕРБ повече няма да управляват, сега по-ценно е кой какво предлага да се случи. Тревожно е мълчанието на някои партии по тези въпроси, но за нас е ясно и причината е една. От четири години, ние последователно и точно заявавяме какво е положението и как могат да се решат проблемите и каква алтернатива предлагаме” – посочи още Корнелия Нинова. 

Тя припомни, че в коалицията влизат още 16 партии, обединени от лявата идея.  „Партията има изключителен ентусиазъм и подем в сравнение с 4 април. Ковид кризата беше позатиснала хората. Ние, макар и трудно, постихнахме голямото ляво обединение, в коалицията сме 16 партии, до изборите ще станем 20. Това дава допълнителна енергия на левицата, да вървим към 11 юли с нагласата, работата и усилията за победата” – каза още Нинова. 

Водачът на листата на БСП Димитър Данчев  заяви, че в тази кампания БСП тръгва с кауза да се обърне към проблемите на добруджанци. „Дори и след тази кампания ще направим всичко възможно Добруджа да не бъде приемана само за житницата на България, а да получи един истински образ на това място на кръстопът, което макар и отдалечено от София, има пряк контакт със столицата. Ние сме се постарали всички наши приоритети да насочим към връзката между местните и централните политики” – каза той. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще посети днес и град Балчик.  

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!