Деница Сачева на среща със СДС: Опонентите ни правят политика за отмъщение и всяване на страх и омраза

„Нашите опоненти не ползват политиката да градят бъдещето на народа, а за отмъщение и всяване на омраза и страх. В последните два месеца сме свидетели на генерална репетиция за евентуално тяхно коалиционно правителство“. Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Добрич Деница Сачева на среща на симпатизанти на Съюза на демократичните сили.

Деница Сачева на среща със СДС: Опонентите ни правят политика за отмъщение и всяване на страх и омраза

По думите й служебното правителство действа като предизборен щаб и е активен участник в кампанията. Сачева даде пример с участието на зам.-министър на земеделието и двама зам.-директори на Държавен фонд „Земеделие“ на партийно събитие на БСП в Добрич. „Настоящият кабинет налага темите, залегнали в програмите на партиите, с които министрите се асоциират“, подчерта водачът на листата в Добрич.


Тя сподели притесненията на демократичната общност за трудности и провокации на предстоящия вот, гарантирани с изборния кодекс на Станислав Трифонов и партията му. „Мантрите, че машините ще осигурят честни избори и ще запазят тайната на вота, са илюзия. Неслучайно Конституционният съд в Германия премахна машинния вот през 2018г. с аргумента, че не осигуряват прозрачност на изборния процес“, допълни Сачева.

Бившият вицепремиер и министър на здравеопазването и настоящ кандидат за народен представител от Пловдив д-р Илко Семерджиев посочи, че в момента България се намира на кръстопът между евроатлантизма и евроазиатщината. Според него комунизмът не е изкоренен и в момента търси реванш през т.нар. „нови лица и партии“. „Те искат страната ни винаги да е на кръстопът. Предлагат нещо друго, но какво - явно ще ни кажат след изборите. Вместо хората да направят информиран избор, ще изберат черна котка в тъмна стая в черна нощ. Който го направи, го чака черно бъдеще“, каза още д-р Семерджиев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!