Коалиция „Изправи се! Мутри вън!” залага на 8 основни приоритета

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!” залага на 8 основни приоритета за развитието на област Добрич. „Това са нашите ангажименти, които ще започнем да изпълняваме от първия ден, в който получим доверието на гражданите и влезем в 46-ото Народно събрание” – заяви на брифинг днес водачът на листата Димитър Делчев.

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!”  залага на 8 основни приоритета

Сред приоритетите, които си поставят кандидатите за депутати от 8 МИР – Добрич са проблемите в водоподаването,  от скоростен ремонт и поддръжка на пътната инфраструктура и качествено здравеопазване. 



„Ние  ще работим за законови промени във ВиК сектора, които да гарантират качествена услуга и справедлива цена в област Добрич и всички останали области в страната. Вторият ни приоритет също е свързан с водата, той е стабилизиране на дружеството за водоснабдяване и канализация в Добрич, което да осигурява надеждна услуга и реакциите, когато има аварии, да бъдат бързи и качествени. На трето място ще действаме за активно и силно представителство в 46-тия парламент. Това досега липсваше. 12 години управляващата партия не успя да постигне добро лоби на Добрич в София. Ние се ангажираме, че това повече няма да е така и те ще имат своите активни и работливи представители в следващия парламент. Ще защитим необходимостта от скоростен ремонт и поддръжка на пътната инфраструктура. Писахме и до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, зададохме им въпроса каква част от парите, отделени за пътни ремонти, отделени за пътни ремонти през последните 10 години, са дошли в Добрич и са отделени за този край. Ще работим за качествено здравеопазване – пълна подкрепа за МБАЛ – Добрич. Ситуацията е много трудна, с каквото можем ще помагаме на директора, за да подкрепим неговите усилия. Повишаване на доходите чрез увеличаване на минималния доход на човек до 1250 лева в рамките на следващите 4 години. Това е една от основните ни цели и повишаване на пенсиите чрез преизчисляването им към средния осигурителен доход през 2018 година. Седмият ни приоритет е защита на обикновените хора от банки, частни съдебни изпълнители, колектори и монополи и осмия приоритет  е продължаване на ревизията на територията на цялата страна, правосъдна реформа и изграждане на силни институции, които да не зависят от едноличната воля на който и да било в тази държава” – заяви Делчев. 

През последния месец от коалицията са провели редица срещи, с които кандидат-депутатите са проучили какви законодателни промени биха могли да бъдат извършени по отношение на един от водещите приоритети в програмата на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!” – здравеопазването. 

„Чухме мнението на специалистите на първа, втора и трета линия в борбата с Ковид -19, които всекидневно се борят за нашето здраве. Единственото хубаво нещо, което успяхме да установим е, че Ковид кризата е показала недъзите на системата. Ние се ангажираме да има широк обществен дебат по отношение на това, дали здравната ни система би следвало да продължи във вида, в който е” – заяви вторият в листата – Михаел Игнатов.

По думите му е необходима спешна реформа и преосмисляне на наредбата по отношение на специализациите. 

„Към настоящия момент в доболничната и болничната помощ на провинционално ниво няма възможност за специализации на младите специалисти.  Следва да има инвестиции и да бъде отделен ресурс за неотложната помощ и за спешната помощ. Проблемите в провинционалната и столичната бърза помощ са различни и няма еднозначно решение. В София имаха проблеми с достигането на линейките до определен адрес за определено време, при нас линейките пристигат навреме, но няма специалисти, които да лекуват” – посочи още Игнатов. 

Той смята, че като продължение на идеята за филиал на Медицинския университет в Добрич, би следвало да има някаква законодателна промяна. „Нашата болница има крещяща нужда от медицински сестри и специалисти. Считам, че тези теми ние като юристи следва да ги консултираме със специалистите, които всекидневно се сблъскват с тези проблеми” – категоричен беше той. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!