18 медала за домакините от КБС „Калиакра” на XV международен турнир по карате в Каварна

18 медала за домакините от КБС „Калиакра” на XV международен турнир по карате в Каварна
286 каратеки от 17 български и 2 румънски клуба премериха сили в XV международен турнир по карате в крайморския град.

Клубът по бойни спортове „Калиакра“ беше представен от 18 каратисти, които завоюваха 6 златни, 6 сребърни и 6 бронзови медала. 


Шампиони на турнира от каварненския клуб по карате станаха Теодора Недева, Димитър Стоянов, Дона Димитрова и Грациела Йорданова, и отборът в стил КАТА за момичета: Габриела Дончева, Иванина Димитрова и Симона Атанасова.


Вицешампиони станаха Теодора Недева в стил Макивара, Яна Якимова, Грациела Йорданова и Георги Тодоров в стил КАТА, Иванина Димитрова и Яна Якимова в стил Кумите.


Бронзови медали заслужиха Игор Раскевич и Георги Тодоров в стил Кумите, както и Валери Макариев и Боян Харизанов в стил Макивара, и Габриела Дончева и Дамиан Янев в стил Кумите.


За пореден път Клуб по бойни спортове „Калиакра“ постигна най-висок процент спечелени медали на брой участници. Само с 18 състезатели успя да завоюва 6 златни медала.В комплексното класиране по спечелени златни медали „Калиакра“ се нареди на почетното трето място след отборите на КК „Самурай“, който беше представен от 56 състезатели, и ЦПКДДК – със 63 състезатели.


 


 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+