Информационна кампания за ваксинирането срещу COVID-19 се проведе в Каварна

Във връзка с провеждането на информационна кампания за стимулиране на населението, относно ваксинирането срещу COVID-19, на 06.07.2021 г. Община Каварна съвместно с РЗИ - Добрич организираха разяснителни срещи, насочени към различни целеви групи за осигуряване на широко имунизационно покритие.

Информационна кампания за ваксинирането срещу COVID-19 се проведе в Каварна

Кметът на община Каварна Елена Балтаджиева и представител на РЗИ -Добрич д-р Даниела Иванова началник отдел: “Противоепидемичен контрол“ посетиха кв. „Хаджи Димитър“ гр. Каварна, с.Вранино, с. Българево, с. Хаджи Димитър и с. Белгун, където се срещнаха с жителите с цел за разпространение на точна и вярна информация за ваксините против COVID-19.


Д-р Д. Иванова подробно разясни за ползите от ваксинирането и отговори на въпроси зададени от жителите. Тя подчерта,че ваксинирането е доброволен акт. Всеки, който вземе решение да бъде ваксиниран има право за избор на вида на ваксината. За целта е необходимо желаещите да подадат заявка за ваксинирането при кмета на селото, здравния медиатор, МБАЛ-Каварна, личния си лекар или в РЗИ –Добрич.

Информационната кампания бе осъществена и с представители на учебните и детските заведения на територията на общината. На всички заинтересовани страни бе предоставена информация и за възможността за ваксиниране чрез мобилните групи.