"Демократична България" представи плана си за работа в област Добрич

От "Демократична България" представиха пред журналисти плана за работа по време на 46-ото Народно събрание.

"Демократична България" представи плана си за работа в област Добрич

Албена Симеонова, която за втори път получи мандат от добричките избиратели посочи, че дейностите, заложени в него са в отговор на проблемите, които хората са споделили по време на срещи в малки населени места.



"Незавивимо от това, че избирателната активност беше по-ниска, ние можем да се похвалим с един сериозен ръст на гласовете, които получихме, те са с 1202 гласа или 31% сме завишили. Това означава, че работата ни и по време на предходната кампания и по време на кратния ни престой между изборите и по време на предизборната кампания, явно сме засвидетелствали уважението си към хората на Добруджа и проблемите им и сме получили тяхната сериозна и доста консолидирана подкрепа. Имаме общини, в които сме удвоили резултата и такива, в които резултатът се покачва много сериозно. Ние по време на това народно събрание, ще продължаваме да бъдем екип, да работим заедно така, както сме го правили и преди"-сподели в началото на срещата Симеонова.

Тя допълни, че с колегите си от листата на "Демократчна България" са изготвили списък със задачите, които са си поставили в следващия парламент. 

Една от най-важните точки е ремонтът на пътя Генерал Тошево - Кардам. "Ще настояваме в следващия бюджет да бъде включен цялостен ремонт на пътя Генерал Тошево – Крадам, който да включва и населените места. Нещо, което не е предвидено към момента. Днес разговаряхме с кмета на Генерал Тошево, през следващата седмица ще посетим отново АПИ, за да поискаме разчет за каква сума става въпрос и да внесем предложение в следващия бюджет да бъде включена цялостна рехабилитация и ремонт на пътя за Кардам"-посочи Албена Симеонова.

Друг проблем, по който ще работят е да бъде разрешено преработената лавандулова маса да се използва като тор. 

"Този проблем е започнал да се решава с наш колега - бивш депутат, срещнахме се в Министерството на околната среда и се оказа, че решаването на този проблем е на финалната права. Ще има възможност да се оползотвори като материал и суровина и то по екологичен начин. Ще направим първо една среща с френската агенция по околната среда и ще се възползваме от техния опит" - каза още Симеонова. 

Демократична България ще организира кръгла маса по проблемите на Тервел следващия месец. Обща среща на пчелари от областта и зърнопроизводители предвиждат демократите по проблемите на единната система за оповестяване и използваните препарати за растителна защита. Не достигат 90 мед. сестри и 10 акушерки, споделя неврохирургът д-р Диян Хинков. Според него е необходим внос на здравни кадри от Украйна и Беларус. 

Демократите разработват и стратегия за развитие на крайморска Добруджа. Овладяване на свлачищните процеси на север от Крапец и изграждане на яхтено пристанище, южно от шабленския фар са само два от елементите на бъдещата стратегия.