Безводие изкара жителите на Стожер на протест

За час жителите на селото блокираха пътя Добрич – Варна. И тъй като протестът им беше мирен, пропускаха колите през определен интервал от време.

Безводие изкара жителите на Стожер  на протест

Със скнадирания „Искаме вода“ и „Оставка“ местите изразиха недоволството си от продължаващото по думите им от месеци безводие.



 

 

Директорката на детската градина в селото Донка Стефанова донесе на протеста туба с мътна водя, която, по думите й, тече от чешмите в детското заведение. „Родителите носят минерална вода за децата за пиене, а от общината ни доставят вода за приготвяне на храната“, разказа пред екипа ни Стефанова. По думите й мътната вода от чешмите в забавачката от година.

 

 

 

Недоволните разказаха, че от месеци в чешмите не тече вода, а в малкото часове когато има тя не е годна за питейно-битови нужди.

"Налага се да ходим по селата да си наливаме в дамаджани, защото човек не може да купува минерална вода всеки ден с месеци наред. В края на краищата повечето хора са пенсионери", каза Мина Ангелова, жител на селото.

 

Хората се оплакват, че в жетиге не могат нито да се изкъпят, нито пък да пуснат пералня. Кметът на селото Илко Митев подчерта, че протестите на хората ще продължат, ако не бъде възстановено нормалното водоподаване за селото.

Към недоволните от Стожер се присъединаха и жители на с. Ново Ботево и с. Росено, които също нямат вода.

Потърсихме и директорът на ВиК Добрич инж.Тодор Гикински, който каза, че екипи работят по отстраняване на аварии в селата Ново Ботево и Росеново.  От дружеството поеха ангажимент и най-късно утре водата в с. Стожер също да бъде пусната.