Условна присъда за шофьор, причинил смърт по непредпазливост на спътничката си

Условна присъда за шофьор, причинил смърт по непредпазливост на спътничката си
Състав на Окръжния съд в Добрич наложи условно наказание от 2 години „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок на подсъдим за причинена по непредпазливост смърт при пътнотранспортно произшествие. Мъжът е лишен и от право да управлява МПС за срок от 2 години.

Подсъдимият Д.И. е признат за виновен в това, че на 14 юли 2019г., по главен път I-9, с.Дуранкурлак – Варна, в района на Каварна, при управление на лек автомобил, нарушил регламентирани в Закона за движение по пътищата правила и по непредпазливост причинил смъртта на жена, която пътувала на задната седалка в колата.


Според посоченото в обвинителния акт в района на Т-образното кръстовище за Каварна подсъдимият загубил контрол над управлението на автомобила, в резултат на което превозното средство напуснало платното за движение и се ударило в крайпътно дърво.


Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт.


Постановената от Окръжния съд присъда не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Варна.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+