Домашен арест за крадец, отнел две щафети салам с пистолет-играчка

Окръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 40-годишния Ниази Ш. Д. мярка за неотклонение домашен арест. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУП на МВР – Добрич, за това, че на 10.11.2011 г. в гр. Добрич е отнел от продавачка в магазин за хранителни стоки две щафети салам на стойност 4,60 лв., като употребил за това сила и заплашване.

Домашен арест за крадец, отнел две щафети салам с пистолет-играчка

По делото е приложен пластмасов пистолет – играчка, с което е сторено престъплението.


 

На 14.11.2011 г. Районен съд – Добрич, не е уважил искането на прокуратурата Ниази Д. да бъде задържан под стража и му е взел по-леката мярка за неотклонение. Районният прокурор протестира това определение пред въззивния съд с искане на обвиняемия да бъде наложена най-строгата мярка за неотклонение. Държавният обвинител твърди, че аргументът на районния съдия за налагане на по-леката мярка, че Ниази се грижи като социален асистент за баща си, не е основателен, защото той е трябвало да съобрази това преди да извърши деянието. Прокурорът акцентира на въздействието, оказано на пострадалите от извършеното деяние.

 

Адвокатът на Ниази помоли да бъде потвърдена мярката за неотклонение домашен арест. Той заяви, че неговият подзащитен признава вината си, но от предмета на кражбата и ниската й стойност, проличава мотивът на Ниази. Според адвоката, основателно районният съд е приел, че подзащитният му трябва да се грижи за баща си – 100% инвалид. Самият Ниази е болен от тежко и опасно за околните заболяване. Защитникът обърна внимание, че деянието е сторено под въздействието на алкохол и подзащитният му има нужда от съответното лечение. С тези аргументи, той помоли съда, да не бъде прекалено строг.  

 

Окръжен съд – Добрич, след като се запозна с доказателствата по делото и становищата на страните, потвърди определението на Районен съд – Добрич.

 

Актът на въззивния съд не подлежи на обжалване и протест.

 

Ниази Д. има начално образование, не е семеен, не работи, осъждан е.