Стойка Кръстева от Добрич донесе втора олимпийска титла за България

България отново изкачи олимпийския връх!

Стойка Кръстева от Добрич донесе втора олимпийска титла за България

Стойка Кръстева донесе нов златен медал за страната ни от Олимпиадата в Токио. Българката надви туркинята Бусе Наз Чакъроглу в категория до 51 кг на боксовия турнир.


I РУНД

Двете боксьорки стартираха предпазливо и държаха дистанция. Туркинята нанесе първия точен удар, след което Кръстева с добра комбинация пласира ляв и десен в тялото на съперничката си. След това пласира нов ляв в главата на Чакъроглу. Туркинята успя да отговори, но българката умело атакуваше. Равностоен рунд, в който двете разменяха удари, които попадаха в целта. Добрата новина бе, че съдиите отсъдиха в полза на Кръстева след финалния гонг.

II РУНД

Българката нанесе ляв прав в главата на Чакъроглу. Туркинята действаше агресивно, но получи предупреждение. Кръстева държеше дистанция и умело пласираше удари в тялото на съперничката си. Стойка добре контрираше и нанесе нов удар с ляв, а след това точно попадна и дясното круше. Бусе атакува в края на рунда, но Кръстева хладнокръвно завърши. Отлична новина и след края на втората част, тъй като съдиите отсъдиха в полза на българката.

III РУНД

Туркинята излезе с нагласата, че няма какво да губи и атакува агресивно от самото начало на рунда. Кръстева показа добра защита и пласира ляв в главата на Чакъроглу. Съперничката ѝ нанесе десен в главата на Стойка, но тя веднага контрира с отлична комбинация. Веднага след това Кръстева нанесе нов ляв в главата на туркинята. В заключителните секунди на двубоя Кръстева нанесе десен прав и след последния гонг вдигна победоносно ръце.